Tabor mladih planincev Slatna 2015

Tako, pa je še en planinski tabor za nami! Pretekli vikend se je namreč zaključil tabor mladih planincev Slatna 2015, ki je v organizaciji treh planinskih društev (“Sloga” Rogatec, “Boč” Kostrivnica in Zagorje ob Savi) potekal v zavetišču Slatna nad Ratečami.

Letos se ga je udeležilo 30 otrok, vreme pa nam je prav dobro služilo – edini deževen dan smo izkoristili za delavnice (prva pomoč, rožice, orientacija, oprema za na turo, izdelava taborne zastave) in planinski kino, sicer pa smo bili na Ciprniku in Vitrancu, tekmovali smo v planinski orientaciji, bivakirali v vzletišču planiške letalnice, se povzpeli na Malo Rateško Ponco, se sprehodili mimo Mangartskih jezer, ogledali smo si Zelence in se kopali v jezeru Jasna, obiskali so nas gorski reševalci iz Rateč, za nameček pa smo skočili še na Peč/Tromejo ter Veliko in Malo Mojstrovko! Polno dogajanja za en teden! Utrinke si lahko ogledate v naši galeriji oziroma na Google+ strani društva.

Program sta sofinancirala Fundacija za financiranje športnih organizacij v RS ter Urad za mladino Republike Slovenije v sodelovanju z MK PZS.