VABILO: Baba in Montura

Velik Baba nad planino Duplje

V soboto, 8. septembra 2018, vas vabimo, da se nam pridružite na izletu na Veliko Babo (2016 m) in njeno sosedo Veliko Monturo (1958 m) pri Krnskem jezeru.

Pod nas bo vodila od planinskega doma dr. Klementa Juga v Lepeni (700 m), kamor se bomo odpravili že dan prej in prenočili, da lahko zgodaj začnemo s hojo. Po udobni mulatjeri se bomo povzpeli skoraj do planinskega doma pri Krnskih jezerih, a bomo pot zapustili nekoliko prej in se po planinski poti povzpeli na vrh Babe. Nato bomo malo sestopili in po neoznačeni stezici osvojili še sosednjo Monturo, na kateri so ostanki zgradbe iz časa 1. svetovne vojne. Sestopili bomo do planinskega doma pri Krnskih jezerih (1385 m), si malo odpočili in sestopili v dolino. Skupno bo potrebno premagati za kar 1500 m višincev; za vzpon na Babo bomo potrebovali 4 h (brez upoštevanih počitkov), še slabe pol urice pa za na Monturo. Pot je v celoti tehnično nezahtevna. [Če se v petek zgodaj odpravimo v Lepeno lahko prespimo celo pri Krnskih jezerih.]

Planinski dom pri Krnskih jezerih

Hrana in pijača iz nahrbtnika in v koči. Potrebujete osnovno planinsko opremo in primerno obutev (gojzarje) ter pohodniške palice. Prijave zbira vodnik Miha Pavšič (041 367 856); v primeru nedosegljivosti pošljite SMS. Prijave zbiramo do srede, 5. 9. 2018. Podrobnosti o izletu bomo dorekli s prijavljenimi.

Vabljeni!

Velika Baba