VABILO: Košutnikov turn

V soboto, 3. junija 2017, vas vabimo na Košuto, na najvišji vrh v njenem grebenu, na Košutnikov turn. Nanj se bomo podali s planine Spodnja Dolga njiva in preko zahodnega grebena Košute na njegov vrh. Sestopili bomo na planino Zgornja Dolga njiva pod ostenji Tolste Košute in se vrnili krožno do izhodišča. Pot pri vzponu nas bo vodila najprej skozi gozd, nato čez travnata pobočja in preko skalnatega dela na vitki glavni vrh. Skupina Košute je poleg skupine Stola najmogočnejša skupina v Karavankah, greben dolg 12 km se začne na zahodu z Velikim vrhom (2088 m n.m.) in poveže v skupino kar osem vrhov, ki presežejo 2000 m nadmorske višine ter konča s Tolsto Košuto (2057 m n.m.).

Oprema: primerna planinska oprema, planinski čevlji(!!!) z narebrenim podplatom, pohodne palice, vremenu ustrezna oblačila in zaščita pred soncem. Hrana in pijača iz nahrbtnika!
Odhod ob 5.45 uri z avtobusne postaje v Rogatcu, povratek v večernih urah.
Stroški prevoza bodo znašali 18 € na osebo, za mlade planince 15 € in za tiste, ki še letos nimajo poravnane planinske članarine 22 €.
Hoje bo za 2,5 uri pri vzponu in 2 uri v sestopu, počitki niso všteti. Od Dolge njive do vršnjega grebena sodi izlet med lažje poti, medtem ko vršnji grebenski del med zahtevne planinske poti.
Vodnik izleta bo Harold Križanec (031 853 736), pri katerem se prijavite do četrtka 1. junija in kjer lahko dobite vse dodatne informacije. Mladi planinci se prijavite v šoli pri mentorici Ines Zalezina.

Še vabilce – klik!