VABILO: Planjava skozi Repov kot

Izlet, predviden na Bavški Grintavec smo zamenjali s turo na Planjavo, saj so posamezni odseki na Bavški Grintavec zaprti zaradi podorov.

Planjava je gora z veliko začetnico in ena najvišjih v Kamniških in Savinjskih Alpah. Na njo vodi več poti, nobena  ni povsem  enostavna, pri vsaki se je potrebno nekoliko potruditi. V petek ob 17.30 se iz Rogatca odpravimo prespat v Kamniško Bistrico, od koder bomo naslednji dan zgodaj začeli s hojo, da ne bo prehitro posijalo sonce preko Zeleniških špic. 

Brezpotje, čeprav že kar dobro uhojena steza vodi skozi Repov kot na Srebrno sedlo in od tod je le še lučaj v zmernem vzponu do vrha Planjave. Tura je primerna za tiste z nekaj hribovske kilometrine, saj se bo potrebno v petih urah povzpeti 1500 metrov iz doline. V zadnjem delu poti proti Srebrnemu sedlu bo potrebno tudi nekoliko poplezati, 1. stopnja, nato se pot ponovno umiri. Vračali se bomo preko Jermanovih vrat in običajne poti, ki vodi s Kamniškega sedla v dolino.

Potrebna oprema: pohodniški čevlji, vetrni jopič ali toplejši podloženi anorak s kapuco, kapa in rokavice, čelada, priporočamo pohodne palice.
Kdaj: 29. julija 2017
Kje: avtobusna postaja v Rogatcu v petek ob 17.30 uri.
Vodnik:  Harold Križanec, inf. 031 853 736
Prijave: pri vodniku, najkasneje do srede.
Strošek prevoza:  po dogovoru in številu prijavljenih (največ sedem oseb).
Prehrana: iz nahrbtnika, na razpolago pa bosta tudi oba planinska domova, v Kamniški Bistrici in na Kamniškem sedlu.

Še vabilo v formatu PDF: tukaj!

VABLJENI!