VABILO: Kukova špica

Zagotovo ste že opazili goro, ki se na poti iz osrednje Slovenije proti Julijcem na njihovi desni strani kaže kot stožec. Ne, to ni Špik, to je – Kukova špica! Vabimo vas, da jo obiščete z nami, in sicer v soboto, 15. julija 2017.
Na Kukovo špico (2427 m) ne vodijo označene poti – nanjo se bomo povzpeli z začetka doline Vrata blizu Mojstrane, do vrha pa nas čaka kar dobrih 1600 višinskih metrov po (ponekod zahtevni) neoznačeni stezi (okoli 5 h hoje do vrha, brez upoštevanih postankov). Izlet je tako primeren za planince, ki so dobro telesno pripravljeni in jim ni tuje gibanje v visokogorju. Ravno zato je morda tako mikaven cilj 🙂 Vsekakor pa trud poplačajo razgledi na divjo Martuljkovo skupino in soseščino, dolino Vrata in gore nad njimi…

Kukova špica (v ospredju desno), v ozadju Triglav.

Odhod in prevoz: iz Rogatca v petek, 14. 7. 2017, pozno popoldne. Prespi se nekje na Gorenjskem (kamp ali kakšna koča), da lahko že zgodaj zjutraj začnemo s hojo. Način prevoza odvisen od števila udeležencev, v vsakem primeru se stroški prevoza porazdelijo med udeležence/sopotnike. Informacije o prevozu bodo sporočene naknadno.
Oprema: običajna planinska oprema, visoki planinski čevlji, pohodniške palice, čelada, zaščita pred soncem in morebitnimi vremenskimi nevšečnostmi, vremenu primerna oblačila.
Hrana in pijača iz nahrbtnika, med potjo ni ne koč ne vode!
Izlet bo izveden samo v lepem, stabilnem vremenu. če vremenska napoved ne bo ugodna, bomo izlet prestavili na kak kasnejši datum.

Prijave zbira vodnik Miha Pavšič (041 367 856), do srede, 12. julija. Na voljo je seveda tudi za vprašanja v zvezi s potjo, opremo, …

Vabljeni!