VABILO: Debela peč

Blejska koča

Blejska koča

Drage planinke in planinci,
vabimo vas na izlet na Debelo peč (2014 m) – debeluško, ki se preko Krme spogleduje z drugimi imenitnimi vršaci – Rjavino, Luknjo pečjo, Triglavom, … Debela peč je hkrati najvzhodnejši dvatisočak Julijskih alp. Na ta res razgleden vrh se bomo odpravili v soboto, 20. junija 2015. Pot je tehnično nezahtevna in vodi mimo planinske koče (Blejska koča), kjer lahko počakajo in se naužijejo planinskih lepot tisti, ki jim je osvojitev vrha morda nekoliko preveč.

Na pot se bomo odpravili s prijazno valovite Pokljuke. Blejsko kočo na Lipanci (1630 m) bomo dosegli po približno dveh urah hoje. Po počitku bomo pot nadaljevali proti Debeli peči, do koder sta še dodatni slabi dve uri hoje. Sestopili bomo mimo koče. Torej, za vzpon je nekako slabe štiri ure zmerne hoje, za sestop pa dobri dve uri in pol (zgolj do koče in nazaj približno polovičen čas). V primeru zanimanja lahko pot malo podaljšamo po grebenu in obiščemo še kak sosednji vrh.

Debela peč

Debela peč

Potrebujete običajno pohodniško opremo in obutev, vremenu primerna oblačila, hrano in pijačo (možnost nakupa tudi v koči) in zaščito proti soncu.
Odhod: v soboto, 20. 6. 2015, ob 6:00 z avtobusne postaje v Rogatcu.
Povratek: v večernih urah.
Stroški: prispevek za prevoz – odvisno od načina prevoza / števila prijavljenih (okvirno 18 € za odrasle, 15 € za otroke).
Prijave: do srede, 17. 6. 2015, pri Ines Zalezina (051 715 579).
V primeru neugodne vremenske napovedi bo izlet pravočasno odpovedan ali prestavljen.

Izlet bo vodil Miha Pavšič (041 367 856), pri katerem dobite dodatne informacije v zvezi z izletom.