Planinska orientacija v Rogatcu

Prvi novembrski vikend je bila na območju Rogatca organizirana regionalna tekma v planinski orientaciji, na kateri je v šestih različnih kategorijah tekmovalo več kot štirideset tekmovalcev. Razgiban teren, gibanje s pomočjo kompasa in zemljevida ter reševanje različnih praktičnih nalog je tekmovalce vodilo po okolici Rogatca, kjer so po različnih poteh prežali na kontrolne točke ter v čudovitem jesenskem vremenu iskali pot proti cilju.

Organizatorji tekmovanja iz PD »Sloga« Rogatec so tako pripravili tri različne, po težavnosti ločene, tekmovalne proge in prav vsi tekmovalci so uspešno opravili z zadanimi izzivi in tako ob zaključku tekmovanja prejeli zaslužena priznanja.

Ob koncu velja omeniti povabilo organizatorjev, da so na takšne tekme vljudno vabljena vsa planinska društva, katerih člani se želijo preizkusiti v planinski orientaciji ter na takšen način izkoristiti priložnost in pobližje spoznati gibanje po bolj in manj utrjenih, gozdnih in planinskih poteh ter brezpotjih.

Avtor članka: Poslek Dušan
Foto: PD “Sloga” Rogatec

POT Vitanje

V nedeljo, 23. aprila 2017, je na sporedu nova tekma iz planinske orientacije. Tekmovanje bo v Vizorah. Zbor tekmovalcev ob 8:30, zaključek tekmovanja pa predvidoma ob 14:00. Prijave do vključno četrtka, 20. aprila. Podrobnosti so v priloženem vabilu.

Otroci, udeležbo javite učiteljici Ines v šoli!

2017-04-23-Pot_Vitanje

Planinsko orietnacijsko tekmovanje v Vitanju

PD Vitanje razpisuje za soboto, 4. marec 2017, tekmovanje iz planinske orientacije. Zbor je ob 8:30 pri KSEVT Vitanje, začetek samega tekmovanja/start pa ob 9:00. Razpis velja za kategorije od A do F ter za odprte kategorije. Zaključek predvidoma do 14:00.

Pohitite s prijavo – možna je do srede, 1. marca 2017. Za podrobnosti je priloženo vabilo v formatu PDF.

Beri naprej

POT Rogatec 2016

MarkacijaObjavljamo razpis za planinsko orientacijsko tekmovanje, ki bo potekalo na širšem območju občine Rogatec s sosednjimi naselji in sicer v soboto, 15. oktobra 2016, s pričetkom ob 9. uri (zbor ob 8:30 !!!).

Podrobnosti najdete v priloženem razpisu, tu pa podajamo zgolj nekaj osnovnih informacij:

  • zborno mesto je pri planinskem domu na Ložnem: klik!
  • zbiranje na zbornem mestu ob 8:30
  • prijave po e-pošti na naslov dusan.poslek@gmail.com in sicer do srede, 12. 10. 2016
  • zaključek predvidoma do 15. ure
  • za malico bo poskrbljeno – prosimo, da sporočite število VEGI obrokov!
  • identifikacija tekmovalcev: planinska izkaznica

Dodatne informacije so na voljo preko telefona (031 614 232, Dušan) ali preko e-pošte (dusan.poslek@gmail.com).

Vabljeni!

2016-10-15-razpis_pot_rogatec

 

SPOT 2016 je za nami…

2016-05-14-SPOT_2016Pretekli vikend je na Celjskem potekalo državno tekmovanje v planinski orientaciji – SPOT 2016, katerega so-organizator (organizatorji: PD Slivnica pri Celju, PD “Sloga” Rogatec, PD Celje Matica, PD “Boč” Kostrivnica, PD Vitanje) je bilo tudi naše društvo. Tako nas je v soboto in nedeljo, 14. in 15. maja, pet članov našega društva (Ines, Tamara, Dušan, Hari in Miha) bilo na startu, cilju, kontrolnih točkah, popravljalo teoretične naloge… Kljub obilici dežja je bilo prav fino 🙂 Več o tekmovanju najdete na naši strani, kjer so tudi na ogled fotografije.

Tekmovanja so se kot tekmovalci udeležili tudi naši mladi planinci, ki so v kategoriji A dosegli 7. mesto, malo starejši pa so ugotovili, da je v slogi moč in da bodo prihodnje leto morali bolje sodelovati 😉