Zimovanje 2017

Mlade planinke, mladi planinci – tudi letos bomo za vas organizirali zimovanje na Rudijevem donu pod Donačko goro! Podrobnosti najdete v priloženem vabilu, sicer pa je z vsemi informacijami dobro založena učiteljica Ines, zato jo kar povprašajte. Tudi prijavite se pri njej 🙂

2017-12-08-Zimovanje_2017

Planinska orientacija v Rogatcu

Prvi novembrski vikend je bila na območju Rogatca organizirana regionalna tekma v planinski orientaciji, na kateri je v šestih različnih kategorijah tekmovalo več kot štirideset tekmovalcev. Razgiban teren, gibanje s pomočjo kompasa in zemljevida ter reševanje različnih praktičnih nalog je tekmovalce vodilo po okolici Rogatca, kjer so po različnih poteh prežali na kontrolne točke ter v čudovitem jesenskem vremenu iskali pot proti cilju.

Organizatorji tekmovanja iz PD »Sloga« Rogatec so tako pripravili tri različne, po težavnosti ločene, tekmovalne proge in prav vsi tekmovalci so uspešno opravili z zadanimi izzivi in tako ob zaključku tekmovanja prejeli zaslužena priznanja.

Ob koncu velja omeniti povabilo organizatorjev, da so na takšne tekme vljudno vabljena vsa planinska društva, katerih člani se želijo preizkusiti v planinski orientaciji ter na takšen način izkoristiti priložnost in pobližje spoznati gibanje po bolj in manj utrjenih, gozdnih in planinskih poteh ter brezpotjih.

Avtor članka: Poslek Dušan
Foto: PD “Sloga” Rogatec

Kostanjev piknik

Objava z enonevno zamudo… Pravzaprav ne! Z letošnjim kostanjevim piknikom, ki je bil 7. oktobra, smo pravzaprav prehiteli lanskega, 8. oktobra. Tako da bo kar prav 😉 Tudi vreme je bilo “prav”, več kot “prav” – bilo je čudovito! Del poti zjutraj je bil sicer v senci, a ko smo prišli višje nas je objelo toplo jesensko sonce. In ne samo sonce, tudi gobice vseh vrst, še posebej toplo pa so se k nam stiskali jurčki 😉 Pot do izvira Sotle je tako kar hitro minila, še hitreje spust po grebeu do lovske koče, kjer nas je že čakal kostanjepek (kostanjev pek?) z loncem vročih kostanjev, pa še kaj pečenega se je našlo! Utrinki 🙂

VABILO: Kostanjev piknik

V soboto, 7. 10. 2017, se ob 9. uri dobimo v Lipovcu pri Lovski koči, od koder se bomo peš podali proti izviru reke Sotle in nato naprej proti Koserjevi koči na Belincu, kjer bomo na ognju spekli kostanj in še kaj. Hoje je približno za dobri dve uri, pot pa je primerna za vse pohodnike. Bodite primerno oblečeni (več slojev oblačil, vetrovka, kapa) in obuti (planinski čevlji), s seboj imejte sendvič in topel napitek.

»Cena« izleta je pol kilograma kostanja, ki ga prineseš mentorici skupaj z izpolnjeno prijavnico do petka, 6. oktobra. Starši, po otroke pridite k Žeraku (prelaz Vrhe) ob 15. uri. Za dodatne informacije pokličite 040 606 722 (Ines). V primeru neugodnega vremena vas pravočasno obvestimo o odpovedi piknika.

Še vabilo v formatu PDF: klik!

Skozi Iški vintgar čez Trenk na Krim

Jutro. Kava na Igu. Iški vintgar… Gremo! Gor in dol, ob vodi in visoko nad njo, skozi kanjon rečice Iške vse do njenega sotočja z Zalo, torej do Vrbice. Sledilo je malo “knajpanja” – peš čez vodo na drugo stran, kjer smo se po romantično vijugajoči ozki strmi stezici povzpeli visoko nad sotočje, se s Trenka zazrli v divji svet pod nami, nato pa čisto malo okusili civilizacijo, saj nas je čakal sprehod po gozdni cesti. Nato pa še zadnji, nesramno strm klanec – do vrha Krima (1107 m)! Soncu se kar nismo mogli nehati nastavljati, a vemdarle je prevladal razum in odskakljali smo do Gornjega Iga, kjer nas je že čakal avtobus. In še izlet v številkah: 15 udeležencev, od tega 5 zelo pridnih otrok, dobrih 20 000 korakov, pa 17 km prehojene razdalje in vzpona za točno 1000 višinskih metrov! Utrinki 🙂