VABILO: Bukovica

Vabimo vas, da se nam v soboto, 5. maja 2018, pridružite na planinskem izletu na Bukovico (584 m).
Od planinskega doma (568 m) je razgled nekoliko omejen, zato se bomo povzpeli na vrh. Proti vzhodu so nad Savinjsko dolino vzpetine severnega dela Posavskega hribovja, v bližini je Zabukovško-Libojska kadunja, kjer so do leta 1966 kopali rjavi premog, za njo vidimo Celje in Posavsko hribovje na Kozjanskem, proti severovzhodu pa Konjiško goro, Boč in Donačko goro; na južni strani je v dolini naselje Zabukovica, potem pa vidimo hrbet Posavskega hribovja od Maliča prek Gozdnika, Mrzlice in Svete planine do Velike planine na jugozahodu, spredaj pa so Hom, Kamnik, Golava in Reška planina; na zahodu se nad Savinjsko dolino dvigajo Dobrovlje, proti severozahodu pa vidimo na obzorju vzhodni del Savinjskih Alp z Ojstrico; na severni strani je Savinjska dolina s Petrovčami, Žalcem, Šempetrom, Preboldom, Polzelo in drugimi kraji, za njo se razteza Ponikevska planota z Goro Oljko na levi in Goro (Šentjungert) na desni, zadaj pa so Paški Kozjak, Uršlja gora in Pohorje.

Izlet je lahek, potrebujete običajno pohodniško opremo. Prevoz bo z avtobusom, prijave zbira Ines Zalezina (040 606 722).

Ostale podrobnosti najdete v priložeben vabilu.

Vabljeni!

Sončna Dobrča

Težko bi si izbrali lepše vreme za današnji izlet na Dobrčo 🙂 (Skoraj pre)toplo pomladansko sonce nas je cel dan božalo in poskrbelo, da je bilo nebo res modro in razgledi res široki, saj smo videli prav do meja naše domovine in še čez. Fotografije za obujanje spominov udeležencev in za delanje skomin 😉 so tukaj.

VABILO: Dobrča

Sprememba: 20. 3. smo datum izleta spremenili s 7. 4. na 14. 4., saj je 7. 4. v šolah pouk…

V soboto, 14. aprila 2018, vas vabimo, da se nam pridružite na izletu na Dobrčo (1634 m)!

Dobrča, “prijazna planinska teta”, je sicer uradno članica Kamniško-Savinjskih Alp, a se je stisnila prav blizu Karavank. Zakaj je prijazna? Ker je vzpon nanjo, kljub nekoliko daljšemu času, prav enostaven praktično v vsakem letnem času. In še zato, ker je nekoliko pod zelo razglednim vrhom še planinska koča (1478 m) z odlično hrano in prav tako odličnim, skoraj “balkonskim” pogledom na Julijce. Mi jo bomo osvajali z vzhodne, tržiške strani, in se mimo Lešanske planine povzpeli na vrh, nato pa sestopili najprej do koče na okrepčilo.

Za vzpon do vrha je predvidenih okoli 3 h hoje (v ta čas niso všteti počitki), za sestop pa nekoliko manj. Kdor ne bo želel na vrh bo lahko slednjega izpustil (pol ure pod vrhom se odcepi bližnjica do koče).

Potrebna oprema: običajna pohodniška oprema in oblačila, primerna vremenu, in pohodniške palice. Pot je lahko mestoma spolzka/poledenela in zasnežena. Hrana in pijača iz nahrbtnika in v koči.
Odhod in povratek: odhod ob 6. uri iz Rogatca. Povratek v poznih večernih urah.
Prevoz in stroški: prevoz bo organiziran. Stroški prevoza 18 € za odrasle člane, 15 € za otroke, za nečlane pa 22 €.
Prijave: do torka, 10. aprila 2018, jih zbira Ines Zalezina (040 606 722).
VodnikNedelko Kuhar (041 763 490)
Še vabilo v formatu PDF: klik!

Vabljeni!

VABILO: Dragov dom na Homu

V soboto, 10. marca 2018, vas vabimo, da se nam pridružite na planinskem izletu na Hom nad Savinjsko dolino. Izlet je lahek in primeren za prav vse, pa tudi zelo zgodaj ne bo potrebno vstati – odhod iz Rogatca (avtobus) je namreč ob 8. uri. Prijave zbira Ines Zalezina (040 606 722) do četrtka, 8. 3. 2018. Ostale podrobnosti so v vabilu.

2018-03-10-Hom

“Sneg je! Glej, zunaj sneg je!”

…Ja, zvabil nas je na bele strmine. Gaz nas je vodila na goro Oljko…in doživeli smo čudovito zimsko idilo…
Čeprav se je malo članov odločilo za tokratni izlet, smo pač mi, ki smo želeli na bele strmine, toliko bolj uživali v naročju sobotnega belega puhca.
Fotografirali smo vsi, v galeriji pa so fotografije Ines in Robija. Klik.

Lidija