Občni zbor

Spoštovane članice in člani, podporniki in simpatizerji, vabimo vas na redni občni zbor planinskega društva “Sloga” Rogatec, ki bo v petek, 22. 2. 2019, s pričetkom ob 18. uri v zgornjih prostorih gasilskega doma PGD Rogatec.
Na občnem zboru lahko poravnate tudi članarino za leto 2019 in s tem nadaljujete članstvo ali na novo postanete član naše največje planinske organizacije!

2019-02-22-Obcni_zbor_2019

Dobrodelna projekcija za Korošico

Mestni kino Metropol, Društvo za gorsko kulturo in Planinsko društvo Celje Matica vabijo v četrtek, 14. decembra 2017, ob 19:00 v Mestni kino Metropol na dobrodelno projekcijo večkrat nagrajenega filma Nosačeva svoboda, kjer bodo zbirali sredstva za nov planinski dom na Korošici. Film govori o nosačih, ki se s stotimi kilogrami na hrbtu upirajo nevihtam, viharjem in globokemu snegu. Njihovo početje je več kot le delo, saj jim daje mir in spokojnost. Spoznajte nosače iz Visokih Tater. Še uradno vabilo: klik!

Celoten izkupiček bo namenjen ponovni izgradnji planinskega doma na Korošici!

Vabljeni!

Planinska delovna akcija

OBVESTILO: delovna akcija je zaradi neugodne vremenske napovedi prestavljena na 7. 5. 2017. Vse ostalo ostane enako, kot je zapisano v vabilu.

Ljubitelje narave in Donačke gore vabimo v nedeljo, 23. 4. 2017, ob 7:30 na delovno akcijo.

Urejali bomo planinsko pot od Rudijevega doma do vrha Donačke gore, ki jo je pretekla zima, kot vsako leto, ponovno precej poškodovala. Po zmožnostih prinesite s seboj ročno orodje: lopato, motiko, krampico, težje kladivo. V primeru slabega vremena bomo delovno akcijo prestavili na 7. maj, ob enaki uri. Zborno mesto bo pri Rudijevemu domu.

Za hrano in pijačo bo poskrbljeno.

Se vidimo v čim večjem številu, vabljeni!

2017-04-23-Delovna_akcija

Občni zbor 2017

Drage članice in člani, podporniki društva,
vabimo vas na letni občni zbor našega planinskega društva, ki bo v petek, 10. marca 2017, ob 18. uri v planinskem domu – Rudijeve domu pod Donačko goro. Po končanem uradnem delu (program je v priloženi datoteki PDF – vabilu) bo sledilo druženje.

Na občnem zboru bo moč seveda tudi poravnati članarino, ki je za vse kategorije članstva enaka kot v preteklem letu.

Beri naprej

VABILO: 21. zimski pohod na Donačko goro

Ob slovenskem kulturnem prazniku vas vabimo na 21. tradicionalni zimski pohod na Donačko goro. Od 8. do 12. ure bo na vrhu gore kontrolna točka z žigom, ob 10:30 pa kratek kulturni program. Vabilo v formatu PDF je na ogled tukajVabljeni!

Tvoja roka, moj otec, zernljè mi lepoto odpirala
in — čudo za čudom zavese prirode odstirala;
ti kazal si njiv mi plodove, sprovajal me v les,
razkladal skrivnosti glasov in družine dreves,
in vedela sva, kje kosi mladijo, kje drozdi,
kod divji mož hodi, kje vile se skrivajo v gozdi.
Oton Župančič, Duma