Kulturno-družabna prireditev ob 50-letnici neprekinjenega delovanja Planinskega društva “Sloga” Rogatec

Vabimo vas, da v petek, 25. avgusta 2023, z nami počastite 50 let neprekinjenega delovanja Planinskega društva “Sloga” Rogatec. Prireditev bo potekala v Kulturnem domu Rogatec s pričetkom ob 18. uri.
Sodelujoči: člani KD Anton Stefanciosa Rogatec (Dramsko – recitatorska sekcija, Mešani pevski zbor, Ljudske pevke) in učenci VIZ OŠ Rogatec.
Organizatorja: KD Anton Stefanciosa Rogatec in PD “Sloga” Rogatec.

Dan slovenskih planincev

Planinska zveza Slovenije v mesecu juniju organizira Dan slovenskih planincev, letos bo srečanje na Kalu nad Hrastnikom in sicer v soboto, 10. 6. 2023. Več informacij o dogodku je na voljo v letaku PZS.

Dogodka se bomo udeležili tudi mi. Najugodnejša varianta je, da se do izhodišča oz. do Hrastnika peljemo z vlakom. Od železniške postaje Hrastnik do posameznih izhodišč pohodov bo organiziran brezplačni avtobusni prevoz. Odhod vlaka iz vstopne postaje Poljčane bo ob 7.16, v Hrastnik bomo prispeli uro kasneje. Podroben čas potovanja in presedanja v Zidanem mostu si lahko ogledate v iskalniku voznih redov na strani SŽ. Vračali se bomo z vlakom. Od 15. do 18. ure bo organiziran rezplačen avtobusni prevoz v Hrastnik.

Za praporščake in starejše osebe, ki težje hodijo, bo peljal brezplačni avtobus do prizorišča. Podrobnejše informacije so v prilogi.

Do Poljčan se bomo zapeljali z osebnimi avtomobili, otroke do 18. leta prosimo, da jih zapeljete starši in tudi pridete po njih v Poljčane.

Prijave sprejema Ines Zalezina na tel. 040 606 722.

Frölichova planinska pot – 170 let!

4. junija 2023 bomo obeležili 170-letnico Frölichove planinske poti na Donačko goro, ki je hkrati tudi prva nadelana planinska pot v Slovenskih gorah. Dogodek bo ob 10. uri, s simboličnim skupinskim pohodom po trasi planinske poti na vrh Donačke gore in s kratkim kulturnim programom pri spominski plošči med potjo. Lepo vabljeni!

VABILO: Objemimo Donačko goro

Vabimo vas, da se nam ob Evropskem tednu športa pridružite v soboto, 25. 9. 2021, pridružite na pohodu “Objemimo Donačko goro“. Pohod sicer ni organiziran kot skupinski, zato lahko začnete na poljubnem izhodišču, prav tako hodite samostojno in na lastno odgovornost. Skupinski pohod bo le za mlade planince s pričetkom ob 9. uri od Sv. Jurija. Nekaj več informacij je v priloženem letaku.
Lepo vabljeni!

VABILO: Zimski pohod na Donačko goro

Ob slovenskem kulturnem prazniku vas vabimo na tradicionalni pohod na Donačko goro.

Od 7. do 11.30 ure bo na vrhu gore kontrolna točka s priložnostnim žigom in ob 10.30 bo na vrhu gore kratek kulturni program, kateremu se lahko tudi sami pridružite.

Pohod je prostega značaja, ni skupinsko organiziran in ni voden, pohodniki se na goro podajo samostojno ali v spremstvu lastnih vodnikov. Za udeležbo na pohodu priporočamo zimskim vremenskim razmeram primerno planinsko opremo, prav tako upoštevajte, da se v zimskih razmerah čas hoje na goro podaljša. Pohodniki hodijo na lastno odgovornost.

2020-02-08-Donacka_gora-vabilo

Občni zbor

Spoštovane članice in člani, podporniki in simpatizerji, vabimo vas na redni občni zbor planinskega društva “Sloga” Rogatec, ki bo v petek, 22. 2. 2019, s pričetkom ob 18. uri v zgornjih prostorih gasilskega doma PGD Rogatec.
Na občnem zboru lahko poravnate tudi članarino za leto 2019 in s tem nadaljujete članstvo ali na novo postanete član naše največje planinske organizacije!

2019-02-22-Obcni_zbor_2019

Občni zbor PD Sloga

V petek, 16. 2. 2018, vas vabimo na redni letni občni zbor planinskega društva “Sloga” Rogatec, s pričetkom ob 18. uri v planinskem – Rudijevem domu pod Donačko goro.
Podrobnosti najdete v pripetem vabilu predsednika društva Harolda Križanca.
Vabljeni!

2018-02-16-Obcni_zbor_PD_Sloga