Planinski tabori

Tabore mladih planincev organiziramo v okviru Savinjskega meddruštvenega odbora (SMDO). Vsako leto se odpravimo v drug konec Slovenije, kjer streho nad glavo zamenja šotorsko platno, taborni prostor pa postane za en teden naš drugi dom. V tem času mladi udeleženci pridobivajo znanja o varni hoji v gore, varovanju narave, planinski orientaciji, …, hkrati pa se v njih prebujajo osnovne vrline delavnosti, vztrajnosti, poštenosti, prijateljstva, tekmovalnosti in zaupanja.
Za varnost in dobro počutje mladine skrbijo mladinski in planinski vodniki, orientacisti ter vzgojiteljice iz šole, ki v okviru tabora organizirajo številne aktivnosti (izleti, ture, delavnice, družabne in športne igre (taborijada), obiski gostov), da pa ne zmanjka energije pa poskrbijo kuharice. Udeleženci preteklih taborov vam bodo zagotovo zaupali, da so na taboru spoznali veliko novih prijateljev in se odlično zabavali!

Vabimo vas, da si utrinke s preteklih taborov ogledate v galeriji, na naši spletni strani pa boste našli tudi druge objave, povezave s tabori – vabila, poročila, …

Najnovejši prispevki

  1. Tabor skozi pogled novinarja Komentarji so izklopljeni za Tabor skozi pogled novinarja
  2. VABILO: Baba in Montura Komentarji so izklopljeni za VABILO: Baba in Montura
  3. Tabor mladih planincev Podpeca 2018 Komentarji so izklopljeni za Tabor mladih planincev Podpeca 2018
  4. Mladi planinci na radiu Slovenija! Komentarji so izklopljeni za Mladi planinci na radiu Slovenija!
  5. Tabor Podpeca – Peca! Komentarji so izklopljeni za Tabor Podpeca – Peca!
  6. Prvi dnevi na taboru Podpeca Komentarji so izklopljeni za Prvi dnevi na taboru Podpeca
  7. Pozdrav s Kalške gore Komentarji so izklopljeni za Pozdrav s Kalške gore