Galerija

Stare galerije (fotografije pred 21. majem 2016) najdete na posebni strani. Sčasoma jih bomo prenesli v to, novo galerijo. Fotografije z nekaterih oglednih tur so tukaj.

  • Galerija

Tabor Podpeca 2018

Hom - 2018-03-10

Krim - 2017-05-27


Najnovejši prispevki

Odstranjevnje ambrozije

Konec prejšnjega poletja sva se sveže izobraženi članici naravovarstvenega odseka PD Sloga, polni pravkar pridobljenega znanja, lotili odstranjevanja ambrozije ob Tončkini poti in ob cesti na Donačko goro (pod Polajžerjem). Ker je bila ta tujerodna invazivna in zelo alergena rastlina že v polnem cvetu in je že semenila, sva vedeli, da je bilo najino delo samo kaplja v morje, začetek dela, ki ga bo potrebno opraviti vsako leto, in to večkrat, saj te rastline iz semen poganjajo postopoma, ne vse naenkrat.

V torek, 6. avgusta sva se, še prijetno utrujeni in polni lepih vtisov s ponedeljkove celodnevne ture na Begunjščico, odpravili pogledat, koliko ambrozije je pognalo letos. Seveda v upanju, da je bo tokrat manj kot lani. Bili sva razočarani, saj so bujne mlade rastlinice gosto prekrivale robove ceste, tam, kjer sva jih populile lani. Ker sva za vsak slučaj vzeli s sabo rokavice in veliko vrečo, sva se kar lotili dela in temeljito očistili kakšnih dvajset metrov ceste, za več pa nama je zmanjkalo dneva in energije.

Ker smo v minulem tednu taborilii v Čezsoči na planinskem taboru, je nadaljevanje nujno potrebnega dela moralo počakati na čas, ko se vrnemo. In zdaj smo tu.

Jutri, 19. avgusta, ob 17. uri, bomo veseli, če se nam boste pridružili v čim večjem številu, da bo delo hitreje opravljeno. Akcija je namenjena tudi temu, da se naučimo ambrozijo prepoznati, saj je te nadležne rastline v naši okolici vedno več, marsikdo jo ima že na svojem dvorišču, vrtu ali njivi, pa je ne prepozna. Dobimo se pri vrtcu in se odpeljemo gor. Rokavice je treba imeti svoje, vreče pa bomo mi priskrbeli.

Vabljeni!

Ines in Bojana

  1. Tabor Čezsoča 2019 Komentarji so izklopljeni za Tabor Čezsoča 2019
  2. VABILO: Matkov kot, 1500 m Komentarji so izklopljeni za VABILO: Matkov kot, 1500 m
  3. VABILO: 10. srečanje planincev savinjske regije Komentarji so izklopljeni za VABILO: 10. srečanje planincev savinjske regije
  4. VABILO: Od Svetine do Celja Komentarji so izklopljeni za VABILO: Od Svetine do Celja
  5. Izlet za najmlajše planince Komentarji so izklopljeni za Izlet za najmlajše planince
  6. Delovna akcija Komentarji so izklopljeni za Delovna akcija
  7. Občni zbor Komentarji so izklopljeni za Občni zbor