Izleti v letu 2017

Seznam izletov na eni strani v formatu PDF, primernem za tiskanje, je tukaj.

Na tej strani si lahko ogledate program izletov našega planinskega društva, načrtovanih za leto 2017. Na dnu strani so načrtovani izleti prikazani tudi v obliki tabele. Vsi izleti so vnešeni tudi v koledar, kjer najdete tudi druge dogodke (orientacijska tekmovanja, planinski tabor, …).

Donačka gora pozimi.

Program izletov v letu 2017 začenjamo s tradicionalnim zimskih pohodom na domačo Donačko goro, ki bo že 21. po vrsti. Kot že 20 let do sedaj bo tudi letos na Slovenski kulturni praznik. Le nekaj dni za tem bomo skočili na Koroško, na Peco – če bo vreme lepo in razmere ugodne se bomo udeležili 29. zimskega pohoda.

Pot skozi sotesko Mudna dol na Hahliće (Grobničke Alpe).

V začetku marca ko bo, upajmo, pomlad že malo kukala izza vogala, bomo obiskali Lisco, če pa bo zima še kazala zobe pa imamo v rokah še en skriti adut – v drugi polovici marca gremo proti morju! No, kopali se ne bomo, bomo pa na morje v Kvarnerskem zalivu gledali z višav – obiskali bomo Grobničke Alpe nad Reko, kjer se bomo mudili 2 dni.

Grobničke Alpe

Sledi nekaj drugih dogodkov (orientacijsko tekmovanje, skupščina PZS in delovna akcija na planinskih poteh), zato bo naslednji izlet šele konec aprila in sicer na Veliki Travnik na zahodnem robu Smrekovškega pogorja. Maja se bomo povzpeli nad čuvarja Ljubljanskega barja – na Krim, mimogrede pa si bomo ogledali še Iški vintgar.

Konec meseca se bomo udeležili pohoda po poteh XIV. divizije (v organizaciji Savinjskega meddruštvenega odbora), ki bo letos zajemal etapo od Žičke kartuzije do Pohorja.

Krim spomladi.

No, potem pa bo že čas za nekoliko zahtevnejše izlete! Prvi od teh bo junija na Košutnikov turn v našem najdaljšem enovitem gorskem grebenu – grebenu Košute.

Na grebenu Košute.

Za tem si bomo nekoliko odpočili na tradicionalnem Češnjevem pohodu (letos v smeri od Donačke gore proti Boču) ter na Dnevu slovenskih planincev (pri Domu pod Dtoržičem, v organizaciji Planinske zveze Slovenije), julija pa sledi spet en prav fletkan in nekoliko divji izlet – na Kukovo špico! Ker smo ambiciozni bi julija radi osvojili še Bavški Grintavec 🙂

Kukova špica (desno) nad dolino Vrat, v ozadju Triglav.

Bavški Grintavec nad dolino Soče.

Avgusta bomo po taboru mladih planincev “vrgli pogled” na Skuto – ne na tisto, ki jo imate v hladilniku, ampak tisto lepo gospodično v osrčju Kamniško-Savinjskih Alp!

Skuta

Na Veliki Babi.

Septembra bo pravšnji čas za obisk še ene ženske – Velike Babe v Krnskem pogorju (nad Lepeno). Potem bo pa tu že jesen s toplimi barvami – in vročimi kostanji! Oktobra tako ne gre zamuditi kostanjevega piknika, ki ga že po navadi spremlja krajši izlet, pa tudi ne izleta na Paški Kozjak. Novembra, ko so dnevi že kratki, bomo skočili še na Janče, tik pred začetkom zime pa na Slivnico nad Cerkniškim jezerom – in leto bo naokoli!

Na Slivnici, spodaj ravan Cerkniškega jezera.

Vabila bodo sproti objavljena na naši spletni strani.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite!

MesecDatumIzletZahtevnost
februar8. 2.21. zimski pohod na Donačko goro (884 m)lahka zimska pot
februar11. 2.Peca, 29. zimski pohod (2125 m)zahtevna zimska pot
februar18. 2.Lovrenška jezera (nadomestni izlet)lahka zimska pot
marec11. 3. (12. 3.)Lisca (948 m)nezahtevna pot
april8. in 9. 4. 18. in 19. 3.Grobničke Alpe nad Reko (Hrvaška)nezahtevna pot, razen Mudna dol (zelo zahtevni odseki)
maj april6. 5. 29. 4.Veliki Travnik (1637 m)nezahtevna pot
maj27. 5. 14. 5.Krim (1107 m) in Iški vintgarnezahtevna pot
maj27. 5.Po poteh XIV. divizije SMDO: Žička kartuzija - Pohorjenezahtevna pot
junij3. 6.Košutnikov turn (2133 m)zelo zahtevna pot
junij10. 6.Češnjev pohod: Donačka gora - Bočnezahtevna pot
junij17. 6.Dan slovenskih planincev (PZS) - Dom pod Storžičem
julij15. 7.Kukova špica (2427 m)zahtevna pot
julij29. 7.Planjava (2392 m) skozi Repov kot (namesto: Bavški Grintavec (2347 m))zahtevna neoznačena pot (vzpon), zahtevna označena pot (sestop)
avgust15. 8. 19. 8.Skuta (2532 m)zelo zahtevna pot
september30. 9. 16. 9.Velika Baba (2016 m) v Krnskem pogorjunezahtevna pot
oktober7. 10.Kostanjev piknik
oktober21. 10.Paški Kozjaknezahtevna pot
november11. 11.Janče (792 m)nezahtevna pot
december17. 12.Slivnica (1114 m)nezahtevna pot
december26. 12.Praznični izlet

Najnovejši prispevki

VABILO: Češnjev pohod

V soboto, 6. junija 2020, vas vabimo na tradicionalni Češnjev pohod, letos v smeri z Boča proti Donački gori. Izlet je organiziran v sodelovanju s PD “Boč” Kostrivnica in Ložno Sv. Florjan.

Izpred OŠ v Kostrivnici bomo šli najprej mimo Strnišatovega mlina in cerkve Sv. Lenarta do Lovskega doma na Boču. Tu je predviden prvi počitek. Nadaljevali bomo do Ložnega, kjer nas bodo sprejeli člani PD Ložno. Po okrepčilu in počitku bomo pot nadaljevali do Rudijevega doma pod Donačko goro. V Rudijevem domu bo možno kupiti topel obrok (mesna enolončnica) za 5 € na osebo. Kdor bo želel, se bo lahko povzpel na vrh Donačke gore. Po druženju pri Rudijevem domu, bo med 15. in 16. uro organiziran prevoz nazaj v Kostrivnico.
Skupen čas hoje je 5-6 h.

Zbor je ob 7. uri pred OŠ Kostrivnica. Informacije in prijave za PD “Sloga” Rogatec: Nedelko Kuhar (041 763 490).
Stroški prevoza nazaj od Rudijevega doma do Kostrivnice: 5 € / osebo.
Hrana in pijača: iz nahrbtnika, v Rudijevem domu. Oprema: primerna pohodniška obutev za sredogorje. Zaščita pred dežjem in soncem.

Opozorilo! Vse udeležence obveščamo, da je na pohodu potrebno upoštevati navodila NIJZ glede preprečevanja okužb z  virusom Covid -19. Navodila najdete na spletni strani PZS. Nanje vas bomo opozorili tudi pred pričetkom pohoda.

Vabljeni!

  1. Delovna akcija Komentarji so izklopljeni za Delovna akcija
  2. Odpoved letošnjega planinskega tabora Komentarji so izklopljeni za Odpoved letošnjega planinskega tabora
  3. Ponovno odprtje planinskega doma in poti Komentarji so izklopljeni za Ponovno odprtje planinskega doma in poti
  4. Začasno zaprtje poti Komentarji so izklopljeni za Začasno zaprtje poti
  5. Priporočila PZS v zvezi s koronavirusom SARS-CoV-2 Komentarji so izklopljeni za Priporočila PZS v zvezi s koronavirusom SARS-CoV-2
  6. Planinski dom ZAPRT! Komentarji so izklopljeni za Planinski dom ZAPRT!
  7. Program izletov za leto 2020 Komentarji so izklopljeni za Program izletov za leto 2020