VABILO: Češnjev pohod

Vabimo vas na Češnjev pohod, ki ga letos peljejo PD “Boč” Kostrivnica iz kostrivniške strani proti Donački gori. Prosimo, da se prijavite pri Ines Zalezina do četrtka, 2. junija 2022 dopoldan, na telefon 040 606 722.
Izlet bo v soboto, 4. junija 2022, zbor je na parkirišču pred OŠ v Kostrivnici ob 7.30. Čas hoje predvidoma 5–6 ur.
Opis poti: Tradicionalni Češnjev pohod, ki ga organiziramo skupaj s PD Sloga Rogatec in PD Ložno Sv. Florjan bo letos potekal z Boča na Donačko goro. Izpred OŠ v Kostrivnici bomo šli najprej mimo Strnišatovega mlina in cerkve Sv. Lenarta do Lovskega doma na Boču. Tu je predviden prvi počitek. Nadaljevali bomo do Ložnega, kjer nas bodo sprejeli člani PD Ložno. Po okrepčilu in počitku bomo pot nadaljevali do Rudijevega doma pod Donačko goro. V Rudijeve domu bo možno kupiti topel obrok (mesna enolončnica) za 6 eur na osebo. Kdor bo želel, se bo lahko povzpel na vrh Donačke gore. Po druženju pri Rudijevem domu, bo med 15. in 16. uro organiziran prevoz nazaj v Kostrivnico.
Hrana in pijača iz nahrbtnika, v Rudijevem domu je možno dobiti toplo hrano in pijačo. Potrebujete primerno pohodniško obutev za sredogorje ter zaščito pred soncem/dežjem. Stroški prevoza od Rudijevega doma do Kostrivnice (povratek): 5 EUR po osebi.