VABILO: Begunjščica

Vabimo vas na izlet na grebensko goro Begunjščico, karavanško lepotico večih vrhov, katerih najvišji sega do 2060 m nad morjem. Na izlet se bomo odpravili v nedeljo, 14. septembra 2014.

Roblekov dom na Begunjščici.

Roblekov dom na Begunjščici.

Najprej se bomo zapeljali do prelaza Ljubelj (1058 m), od koder se bomo preko Zelenice (planinska koča) na severni strani Begunjščice in naprej po delno zahtevni poti povzpeli do Roblekovega doma na zahodnem robu (1657 m), od tam pa nas bo do vrha ločilo le še pol ure hoje. Sestopili bomo po južnem pobočju do Prevale (koča) in se na izhodišče vrnili po poti čez vzhodno pobočje, ki vodi skozi zanimive Bornove tunele. Tako bomo Begunjščico praktično obhodili 🙂 Hoje je za več kot 5 ur, tako da potrebujete primerno kondicijo!

Vhod v tunel.

Vhod v tunel.

Potrebna oprema: običajna pohodniška oprema in obutev, vremenu primerna oblačila, hrana in pijača, pohodniške palice, čelada in baterijska svetilka (!). Čelado si je moč izposoditi na društvu, željo po izposoji pa navedite ob prijavi na izlet.
Odhod: v nedeljo, 14. 9. 2014, ob 5:30 z avtobusnega postajališča v Rogatcu.
Povratek: v poznih popoldanskih oz. večernih urah.
Stroški: prispevek za prevoz (okvirno 15 € na osebo, odvisno od števila udeležencev in načina prevoza).
Prijave: pri Beti Zalezina (051 715 579) in sicer do srede, 10. 9. 2014.
Izlet bo vodil Miha Pavšič (041 367 856), pri katerem dobite vse dodatne informacije v zvezi z izletom in potrebno opremo.

Lepo vabljeni!