VABILO: Bohorski slapovi

Ponovno vas vabimo na Bohorske slapove – tokrat v nedeljo, 11. maja 2014. Upamo, da nam bo vreme tokrat bolj naklonjeno kot prejšnjič. Vabilo ponovno objavljamo spodaj v celoti, seveda s spremenjenim datumom.

2014-Bohorski_slapovi_SkoberneTorej – v nedeljo, 11. maja 2014 vas vabimo na prijetno pohajkovanje ob potokih in potočkih na južni strani Bohorja, ki večkrat preskočijo skale in ob tem ustvarjajo vrsto slapov in slapičev. Ogledali si bomo tudi obnovljeno partizansko bolnišnicov Travnem Lazu, kjer so zdravili ponesrečence XIV. divizije in Kozjanskega odreda. Pot je sicer tehnično nezahtevna, le na nekaterih mestih se je potrebno nekoliko bolj potruditi in prečiti potok ali se povzpeti čez kakšno večjo skalo. Primerna je za vse, ki imajo spomladanskim dnevom primerno kondicijo :)

Potrebna oprema: običajna pohodniška oprema in obutev, vremenu primerna oblačila, hrana in pijača. Priporočamo palice in nepremočljivo obutev, saj je večkrat potrebno prečiti potoke!
Odhod: v nedeljo, 11. 5., ob 7:00 z avtobusne postaje v Rogatcu.
Povratek: v poznih popoldanskih urah.
Stroški: prispevek za prevoz (12 € za člane, za otroke 10 €, za nečlane 18 €).
Prijave: pri Beti Zalezina (051 715 579) in sicer do srede, 7. 5. 2014.
Izlet bo vodil Hari Križanec (031 853 736), pri katerem dobite dodatne informacije v zvezi z izletom in potrebno opremo.