Občni zbor 2014

Obcni_zbor_2014Redni letni občni zbor se je 21. februarja odvijal v domačem planinskem domu pod Donačko goro. Zbralo se je okrog štirideset članov in gostov zbora, ki ga je s pozdravnimi besedami začel predsednik in po izvolitvi delovnega predsedstva nadaljeval Dušan Poslek kot delovni predsednik.
Prisluhnili smo poročilom, ki so jih posredovali načelniki odsekov in vodje odborov, izvedeli smo informacije o akcijah, o delu v društvu, na planinskem domu in okolici, o tekmovanjih, izobraževanjih, taborih mladih planincev in ostalem delu v minulem letu. Predsednik je izpostavil letošnjo petnajst-letnico mladinskega odseka in trideset let od uradne otvoritve planinskega doma 23. junija 1984. S tem je poudaril, da naj bo tudi današnji občni zbor namenjen tem praznovanjem.

Glede na to, da ob predvideni uri ni bila na zboru prisotna polovica polnoletnih članov, s tem ni bila na zboru po 28. členu pravil planinskega društva zagotovljena sklepčnost zbora. Začetek dela zbora smo zato odložili za pol ure, kar smo jo izkoristili za projekcijo fotografij iz minulega leta, prav tako smo si ogledali napovednik izletov, ki jih bomo izvedli v tem letu. Poročila o delu in načrte za naprej je občni zbor soglasno sprejel. V točki “beseda članov in gostov zbora” som poslušali vzpodbudne besede župana občine Rogatec in predstavnikov sosednjih planinskih društev (Ložno sv. Florijan, Vrelec Rogaška Slatina, Boč Kostrivnica, Atomske toplice Podčetrtek, PD Žetale in Vitanje), prostovoljnega gasilskega društva Rogatec ter društva žena Rogatec in Donačka gora.
Po končanem uradnem delu zbora smo se vsi prisotni zbrali ob prijateljski besedi in pogostitvi, ki sta jo pripravili oskrbnici Rudijevega doma.

Ob koncu se je predsednik društva zahvalil vsem, ki so kakorkoli prispevali pri izvedbi občnega zbora in tistim, ki so v minulem letu pomagali s svojim delom ter vse ponovno povabil k naslednjim akcijam, skupaj s tistimi, ki v minulem obdobju teh trenutkov delovnega druženja niso mogli deliti z nami.

Neuradni del zbora smo zaključili s pogovorom in prijetno pesmijo, kjer nam je Slavko Zalezina dajal vzpodbudno melodijo na orglice, ki so bržkone dale skozi svoja peresca marsikatero veselo planinsko vižo.

Nekaj utrinkov z občnega zbora si lahko ogledate v naši galeriji.