Vabilo: Križevnik in Veliki vrh

V soboto, 5. 10. 2013, vas lepo vabimo na jesenski izlet po valoviti Dleskovški planoti – obiskali bomo Križevnik (1909 m) in Veliki vrh (2110 m).

S Križevnika proti Ojstrici...

S Križevnika proti Ojstrici…

Po zahodnem delu Dleskovške planote smo letos že hodili in sicer na izletu na Ojstrico, tokrat pa bomo obiskali njen vzhodni del. Iz Podvolovljeka se bomo zapeljali do planine Ravne (1500 m), od koder nas bo vodila neoznačena pot do vrha Križevnika. Njegova severna stena vrtoglavo pada v Robanov kot, pa tudi razgledi na druge strani neba nič ne zaostajajo za to ptičjo perspektivo. Pot bomo nadaljevali proti zahodu, se sprehodili mimo Poljskih devic in se povzpeli na Veliki vrh in sosednjo Veliko Zelenico (2114 m), s katere je razgled morda še najveličastnejši, saj ga krasi enkraten pogled na celotno planoto, Robanov kot, Krofičko, Ojstrico, Planjavo, … Na izhodišče se bomo vrnili po drugi poti in tako zaokrožili naš izlet.

Zahtevnost: lahka označena in neoznačena pot.
Čas hoje: 2 h 30 min na Križevnik, dodatni 2 h 30 min na Veliki vrh ter 2 h za sestop, skupaj okvirno 7 h (počitki niso všteti).
Potrebna oprema: osebna oprema, ki vključuje vremenu primerna oblačila ter planinsko obutev, pohodniške palice. Hrana in pijača iz nahrbtnika (koče ni).
Odhod: v soboto, 5. oktobra, ob 6:00 z avtobusne postaje v Rogatcu.
Stroški: prispevek za prevoz (okvirno 15 € po osebi).
Prijave: do srede, 2. oktobra, pri Beti Zalezina (040 853 069).
V primeru neugodne vremenske napovedi bo izlet odpovedan.

Izlet bo vodil Miha Pavšič (041 367 856), pri katerem dobite dodatne informacije v zvezi z izletom in potrebno opremo.