Ojstrica

V soboto in nedeljo, 20. in 21. julija 2013, vas vabimo na dvodnevni izlet na elegantno goro nad Dleskovško planoto – Ojstrico!

 

Ojstrica z južne strani

Ojstrica z južne strani

Ojstrica se na sever sklanja nad Logarsko dolino, na severovzhodu nad Robanov kot, na južni in jugovzhodni strani pa se pod njenim vznožjem razprostira prijazno vzvalovana Dleskovška planota. Preko le-te se bomo nanjo povzpeli tudi mi. S planine Podvežak (1564 m n.m.) se bomo prvi dan (sobota) povzpeli do Kocbekovega doma na Korošici (1808 m n.m.), morda še vmes skočimo na sosednji Lučki Dedec. V planinskem domu bomo prenočili, naslednji dan (nedelja) pa se bomo povzpeli na vrh Ojstrice (2350 m n.m.). Sestopili bomo nazaj do Kocbekovega doma, od tam pa se bomo vrnili na izhodišče. Ojstrica in Kocbekov dom sta točki Slovenske planinske poti.

Zahtevnost: lahka označena pot (od pl. Podvežak do Kocbekovega doma in nazaj) in zahtevna označena pot (vzpon in sestop z vrha Ojstrice).
Čas hoje: prvi dan okvirno 3 h, drugi dan 2 h za vzpon do vrha Ojstrice in 1,5 h za sestop do pl. doma ter še 3 h sestopa do izhodišča (skupno 6,5 h hoje).
Potrebna oprema: osebna oprema, ki vključuje vremenu primerna oblačila ter planinsko obutev, pohodniške palice, čelada (obvezno). Ne pozabite na zaščito proti soncu (kapa, krema), naglavno svetilko in planinsko izkaznico. Hrana in pijača iz nahrbtnika in v koči.
Prevoz in stroški: način organiziranega prevoza bo izbran glede na število udeležencev, strošek predvidoma 10 € na osebo. Nočitev v pl. domu na skupnih ležiščih za člane PZS 8 € na osebo.
Odhod: v soboto, 20. 7. 2013, ob 8:00 z avtobusne postaje v Rogatcu.
Prijave: do srede, 17. julija, pri Beti Zalezina (040 853 069).

Turo bo vodil Miha Pavšič (041 367 856), pri katerem dobite dodatne informacije v zvezi z izletom in potrebno opremo.

Čelado si je možno izposoditi na planinskem društvu. Za izposojo obvezno kontaktirajte Harija Križanca (031 853 736) in sicer ob prijavi na izlet, hkrati pa se dogovorite za prevzem čelade!
Za podroben cenik storitev v planinskem domu si oglejte spletno stran pl. doma na Korošici.

Vabljeni!