Rodica

V nedeljo, 7. julija 2013, vas vabimo na izlet na Rodico (1966 m n.m.)!

Rodica
Rodica

Rodica je del Spodnjih Bohinjskih gora, ki z južne strani obdajajo Bohinjsko jezero. Neporaščen vrh ponuja lepe razglede na Škofjeloško in Cerkljansko hribovje na eni ter Julijske Alpe na drugi strani, zanimiv pa je tudi pogled v obe smeri vzdolž grebena proti Črni prsti na vzhodu ter Šiji in Voglu na zahodu. Gora je dostopna z večih strani, mi se bomo proti vrhu podali od Ski hotela Vogel (1540 m n.m.), kamor nas bo popeljala kabinska žičnica iz Ukanca ob Bohinjskem jezeru. Od tam jo bomo najprej mahnili proti Šiji (1880 m n.m.), nato pa se bomo pod severno stranjo grebena rahlo spuščali in ponovno vzpenjali vse do vrha Rodice. Sestopili bomo mimo planine Suha in skozi Barečo dolino v Ribčev Laz tik ob Bohinjskem jezeru. Višinska razlika po poti znaša za vzpon 800 m, za sestop pa 1440 m. Vrh Rodice je točka Slovenske planinske poti.

Zahtevnost: tehnično nezahtevna pot.

Pogled z Rodice proti Voglu
Pogled z Rodice proti Voglu

Čas hoje: za vzpon 3,5 h, za sestop 3,5 h, skupno predvidoma 7 h hoje (brez upoštevanih postankov).
Potrebna oprema: običajna pohodniška oprema, visoki pohodniški čevlji ter primerna oblačila in pohodniške palice. Ne pozabite na zaščito proti soncu (kapa, krema). Hrana in pijača iz nahrbtnika. V kolikor se želite po sestopu okopati v jezeru vzamite s seboj še kopalke in brisačo (pustili ju boste lahko na izhodišču).
Prevoz in stroški: predvidoma 15 € na osebo za organiziran prevoz ter dodatnih 10 € za enosmerno vozovnico za kabinsko žičnico.
Odhod: v nedeljo, 7. julija 2013, ob 5:00 z avtobusne postaje v Rogatcu.
Povratek: zvečer istega dne.
Prijave: do četrtka, 4. julija, pri Beti Zalezina (040 853 069).

Izlet bo vodil Nedelko Kuhar (041 763 490), pri njem dobite tudi dodatne informacije v zvezi z izletom.